Mgr. Petra Dočkalová – zkušenosti zprostředkovaného učení

Přednáška a terapie FIE v Úsměvech – zkušenosti zprostředkovaného učení 20.-21.9.2019 

Stále více rodičů dětí s postižením objevuje metodu Zkušenosti zprostředkovaného učení jako tu, kterou se dosáhne nejrychlejšího a hlavně stabilního pokroku u jejich ratolestí. Hlavně u našich dětí, dětí s Downovým syndromem, tím, že je jim přirozeně daná schopnost rychle věci odpozorovat a hlavně pak imitovat, je tato metoda velmi vhodnou pro jejich vzdělávaní a je ideální metodou v předškolním a školním věku. Děti se učí pracovat s chybou a využít tuto zkušenost pro další práci. Jsou podporovány k hledání vlastního řešení. Dětem postupně vymizí z práce zbrklost a strach z neúspěchu. Získávají sebedůvěru, že úkoly a problémy vyřeší. Dokážou vyjádřit svůj názor a respektovat názor odlišný. V neposlední řadě dialogem rozvíjí komunikační dovednosti (myslet nahlas – mluvit nahlas).

Metodu známou pod zkratkou FIE (Feuerstein Instrumental Enrichment) vyvinul profesor Reuven Feuerstein (1921-2014) – izraelský klinický, vývojový a kognitivní psycholog, známý především svojí teorií o modifikovatelnosti inteligence. On sám tuto metodu aplikoval na vlastním vnukovi s Downovým syndromem.

Spolek Úsměvy proto organizuje na začátku školního roku přednášku o metodě FIE – její bližší vysvětlení a možnosti využití v praxi u našich dětí.  Spolu s přednáškou bude také možnost individuálního učení s lektorkou, které bude spojené s konzultací, a po kterém dostanete zpětnou vazbu, respektive Plán, který poradí, v čem vaše dítko podpořit a na co se zaměřit.

Přednáška i individuální konzultace respektive učení budou pod vedením skvělé a velmi zkušené lektorky a terénní učitelky metody FIE Mgr. Petry Dočkalové, která k nám přicestuje až z Náchoda. 

Její přednáška i konzultace se uskuteční v prostorách Úsměvů v Brně, Nerudova 7 (5.patro) takto:

Přednáška:  pátek 20.9.2019  od 17:30 do 19:30.

Termíny pro konzultace:  20.9. 12:00 – 16:45

                                                    21.9. 9:00 – 17:30

Cena jedné individuální konzultace pro členy Úsměvů 60 min. 350,- Kč    

Na přednášku i na konkrétní termín pro konzultaci se hlaste emailem na janka@feckova.eu (případně telefonicky 778 873 961). 

Po tomto prvním sezení je možné nadále s metodou pokračovat pod vedením Mgr. Hany Zemanové nebo Mgr. Zdeňky Křížové v Úsměvech.

Informace o Mgr. Petře Dočkalové najdete zde.

Více o ní a o metodě FIE pak naleznete na facebookové stránce:

Mgr. Petra Dočkalová – terénní učitelka, Učení a myšlení